kunstenaars E - K - www.kunstroutegulpenwittem.nl

Gulpen-Wittem
Kunstroute
Ga naar de inhoud

kunstenaars E - K

Egmond, Toon  -  locatie: 40

Het Egmondatelier wordt gevormd door de drie zonen van Jaap Egmond (1913-1997). Van alle schetsontwerpen die Jaap Egmond in zijn leven heeft gemaakt zijn er vele niet uitgevoerd. Omdat wij onze vader nu en dan bij de uitvoering van zijn werk hebben geassisteerd kennen wij zijn werkwijze en hebben wij er plezier in om een aantal van zijn ontwerpen alsnog uit te voeren. De reliëfs zijn gemaakt van karton, beplakt met papier maché. het geheel is bevestigd op een achtergrond van triplex.
Elkink, Suus  -  locatie: 32

Beschilderd keramiek etsen en monotypes😊
Elsen, Luus  -  locatie: 01

Sinds 2015 maak ik stempels en linoleumsnedes die ik uit linoleum en rubber guts. Daarna wordt er een hoogdruk print van gemaakt. Het hele proces gaat handmatig en er komt geen technologie aan te pas. De prints variëren sterk, maar met een voorliefde voor architectuur guts ik het liefst gebouwen. De werken die ik op de Kunstroute wil laten zien, zijn dan ook dorpen uit het Heuvelland, zoals Wijlre, Gulpen en Vaals.
Gadiot, Chris  -  locatie: 34

Figuratief en artistiek met een vleug humor geinspireerd door de natuur.
Gerritsen, Leo  -  locatie: 07

Vanuit mijn architectonische opleiding ben ik mij gaan bezig houden met objecten uit cortenstaal. . Het bijzondere ervan is dat het tevens nestmogelijkheden zijn voor vogels. Zo ontstaat er een eigenzinnige mix van autonome kunst en functionaliteit.
Golde, Mart van  -  locatie: 34

Mijn werk kenmerkt zich, door in eenvoudige minimale lijnen , soms ondersteund door enkele kleurvlakken , met wel of geen tekst of enkel tekst als tekening , een karakter of gedachte te noteren. Uitingen originele tekeningen , banners in oplage , zgn print arts_in oplage en 'bijzondere wenskaarten in beperkte oplage.
Groep Kollektief Dreieck  -  locatie: 23

Het euregionale Kollektief Dreieck-Triangle-Driehoek is 28 jaar geleden opgericht om vrouwelijke kunstenaars een podium te geven in de destijds vooral door mannen gedomineerde kunst/galeriewereld.
 
We zijn gericht op onderlinge inspiratie in de Beeldende Kunst, maar ook in de disciplines dans, literatuur en muziek. We engageren ons met actuele maatschappelijke thema’s die vooral vrouwen raken. Jaarlijks nemen we deel aan verschillende projecten ( bijv. rond 8 maart, Internationale Vrouwendag), we  organiseren tentoonstellingen op verschillende locaties in de Euregio en nemen deel aan kunstroutes. Ook organiseren we workshops, lezingen en rondleidingen.
 
(Jongere) vrouwen die geïnteresseerd zijn in deelname, kunnen contact met ons opnemen via de website: www.dreieck-ev.de
Haar, Truus van  -  locatie: 18

Ik teken en schilder vooral dieren en planten, vaak bij een sprookjesachtige tekst. Kenmerkend voor het figuratieve werk zijn de zachte kleuren, een sterke verfijning en een dromerige stemming. Ik maak zowel vrij werk als werk in opdracht.
Havenith, Jo  -  locatie: 29

De voorbije periode was mijn interesse en aandacht gericht op frescotechnieken. De zuiverheid van kleur van anorganische pigmenten zetten mij op een nieuw artistiek spoor dat leidde naar de productie van een serie fresco’s op houten panelen.
Mijn verbondenheid met dit landschap en haar cultuur is voor mij steeds inspirerend en levert nog steeds beeldend materiaal op. Ik denk dat door het steeds opnieuw zoeken en onderzoeken van oude technieken meer kleurhelderheid ontstaat en een evenwicht tussen abstactie en figuratie.   
Hazen, Marcel  -  locatie: 38

Als kunstenaar zie ik mezelf als een creatief avonturier die fladdert tussen de ideeën die in me opkomen of die op mijn pad gelegd worden. Dit blijkt uit de diversiteit van mijn werk zoals je dat straks op een expositie aantreft. De laatste tijd is dat vooral werk in hout en keramiek, maar er ligt ook een steen op mijn bok die binnenkort weer aan de beurt is ;-). Over het algemeen is het mijn verwachting dat mijn werk zich ontwikkeld naar abstractie met een hint naar het figuratieve.
Hendriks, Jo  -  locatie: 25

Het pontificale werk van Jo Hendriks (1955) is in alle opzichten vierkant van karakter. Zo onontkoombaar als het formaat – alle werk is 120 of 150 cm in het vierkant – is ook onmiskenbaar fotorealisme. Hendriks stopte in 2003 zijn werk in grafische vormgeving en startte in het voorjaar als schilder. Een overtuigend besluit dat heeft geleid tot de werken die nu worden geëxposeerd. Op basis van fotografisch bronmateriaal en projectie schildert Hendriks zijn doeken in olieverf. Ook werkt hij met potlood op papier of met gesso glad gemaakt katoen. De foto’s maakt Jo Hendriks meestal zelf en soms vormt een historische opname of een schilderij de basis.
Hesdal, Marion  -  locatie: 15

Schilderen en tekenen zijn een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden . Het begint met een kriebel en wordt een drang. Ik begin zonder plan en werk puur vanuit min gevoel. Ik werk het allerliefste met pastelkrijt en acrylverf. Als ik schilder vergeet ik alle tijd.
Hofman-Wouters, Marie-José  -  locatie: 13

Passie, verwondering en spelend met licht en kleur zet ik schoonheid en gevoelens op doek. Diverse onderwerpen komen aan bod in voornamelijk realistisch werk dat ook wordt afgewisseld met abstracte werken in acryl en mixed media. U bent van harte welkom in eigen galerie/ atelier, maar graag op afspraak: 0642690416
Horn, Martijn  -  locatie: 40

Wij maken sieraden van goud en zilver, vaak gecombineerd met edelstenen. De sieraden die special gemaakt zijn voor deze kunstroute zijn geïnspireerd door abstracte reliëfs van het Egmond atelier.
Horsmans, Mieke  -  locatie: 31

Deze kunstroute presenteer ik nieuw werk. Waarin ik mijn dagelijkse passie als bloemist combineer met het maken van kunst. Als geen ander weet ik hoe belangrijk een goede vaas is voor de bloemen. Veel kleur, frivole vormen, maar ook bruikbaarheid van het object zijn duidelijk aanwezig. Daarnaast exposeer ik ook de vrolijke bronzen paardjes en schilderijen op doek.
Houben, Truus  -  locatie: 01

Ik volgde 7 jaar opleiding Schilderkunst en 7 jaar opleiding Vrije Grafiek aan de Kunstacademies Bilzen en Genk, daarna 5 jaar opleiding Kunstfotografie aan de Kunstacademie Tongeren, daarop volgend 2 jaar specialisatiegraad Kunstfotografie aan de Kunstacademie Maasmechelen. *Fotografie was gedacht als inspiratie voor grafiek, maar de 3 kunstdisciplines zijn voor mij met elkaar verweven. Fotograferen biedt een breed spectrum aan inspiratie. Kleurrijk, grafisch, stilistisch, herkenbaar in mijn fotografie met voorkeur voor architectuur-, straat- en portretfotografie. Door eliminatie in de fotobeeldtaal is er steeds meer oog voor abstractie en minimalisme. Tegenwoordig hanteer ik de term Miksang (Tibetaans voor: Het goede oog) in mijn beeldtaal. Zo fotografeer ik het alledaagse, het schijnbaar onbeduidende en het over het algemeen onopgemerkte. Miksang “onthult” de schoonheid van het alledaagse, maakt dit zichtbaar en plaatst het in een monumentaal kader.*
Jansen, Frits  -  locatie: 14

Ik maak van ijzer kunstwerken ik maak vaak gebruik van oude gereedschappen. Mijn basismateriaal is ijzer maar ik maak ook van andere materialen kunstwerken.
Jansen, Marja  -  locatie: 04

Marja maakt voornamelijk schilderijen, panelen en werken op papier en gebruikt hiervoor acryl-, olieverf en gemengde technieken. Specifieke betekenissen kent Marja niet toe aan haar schilderijen. Wat Marja wil bereiken is dat een schilderij goed in elkaar zit qua compositie, vorm en kleur. Een werk moet mensen boeien en vooral blijven boeien. Een kunstwerk als sieraad.
Janssen, Nicole  -  locatie: 27

Keramiek, handvormen, kleurrijk, passievol. In mijn werk ligt mijn gevoel, Ik ga veelal met de seizoenen mee en gebruik graag wat de natuur op dat moment te bieden heeft.
Jetses, Marlies  -  locatie: 30

Ik maak natuurlijk gevormd keramiek.
Het kan de werkelijkheid benaderen of je op het verkeerde been zetten. Om het karakter van de objecten te versterken, maak ik gebruik van zelfontwikkelde glazuren en engobes.
Elk item is uniek en nodigt uit om aangeraakt te willen worden.
Knoben-van Herwaarden, Loes  -  locatie: 20

De bronzen beelden van Loes Knoben-van Herwaarden (1956) laten expressie, beweging en spanning zien. Loes’ werk weerspiegelt haar kijk op het leven en toont haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden. Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden. In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt. Altijd is ze op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.
Koerts, Bert  -  locatie: 39

Pruts'n met pruttel noem ik het werken aan mijn beelden van wanhout, sloopstaal en afgedankt rvs-keukengerei.
Als buitenmens verbeeld ik graag situaties uit de natuur waar mensen zich in kunnen herkennen om ze te prikkelen en te verwonderen.
Koks, Ger  -  locatie: 14

Ger woont en werkt in Epen. Hij is een tekenaar die ook schildert. Zijn onderwerpen zijn heel divers, o.a. landschappen, architectuur, stillevens, modellen en portretten. Zijn stijl is realistisch met enige abstractie. Hij werkt met houtskool, pastelkrijt, inkt, grafiet, tempera, bister en acryl. Hij maakt vele vrije werken maar maakt ook werken in opdracht. Hij geeft tekenworkshops in zijn atelier.
Krook, Hanneke  -  locatie: 17

In mijn atelier in Heerlen maak ik realistisch werk, met de mens als hoofdthema, vaak als portret of in volle lengte weergegeven, soms wandelend in de natuur. Daarnaast geef ik lessen portret schilderen volgens klassieke methode in olieverf, en organiseer ik tekensessies met levend model. Ik werk hoofdzakelijk in olieverf en acryl op linnen, maar ook met inkt op papier.
Kunstroute
Gulpen - Wittem
Terug naar de inhoud