kunstenaars S - Z - www.kunstroutegulpenwittem.nl

Gulpen-Wittem
Kunstroute
Ga naar de inhoud

kunstenaars S - Z

Schellinx, Léon  -  locatie: 09

Léon Schellinx houdt zich bezig met het vervaardigen van sculpturen in een stijl van figuratieve en abstracte (kubistische) vormgeving, waarbij paarden, vrouwelijke vormen en de natuur een belangrijke inspiratiebron vormen. Werkt met steen, hout, beton, brons en in keramiek. Schellinx is geboren in 1950 te Maastricht en studeerde van 1966 tot 1972 aan de Stadsacademie en kreeg o.m. les van Albert Meertens en Piet Killaars. Na de academie is hij eerst zijn passie achterna gegaan in de paardensport alvorens zich weer op de beeldhouwkunst te richten.
Schols, Sylvia  -  locatie: 10

Mijn werk is divers. Mijn schilderijen zijn kleurrijk. Vanuit mijn innerlijk, vanuit hoe ik mij voel laat ik het schilderij ontstaan. Ik laat me inspireren door emoties van blijdschap, vrijheid, verwarring, verwondering ..... en schilder met acryl op doek. Voorheen ook met olieverf. Tijdens het tekenen werk ik heel verfijnd. Alleen via streepjes en puntjes laat ik mijn tekening ontstaan. Hierbij laat ik me vaak inspireren door elementen uit de natuur. Ik werk zo'n 3 maanden aan een tekening.
Setola, Monique  -  locatie: 25

Het Australische en Nieuw-Zeelandse merino-schaap is de leverancier van de allerfijnste wol
voor mijn handgevilte kledingstukken, bloemen, wandkleden, schalen en vazen. Maar ook wol van inlandse schapenrassen wordt gebruikt voor stoere, warme kleden.
Transparante zijden en katoenen stoffen laten zich fantasievol mee vilten, naast natuurvezels als zijde, ramee, en linnen. Stoffen en vezels zijn vaak geverfd met plantaardige verfstoffen. Naast viltcreaties presenteer ik ruimtelijk werk in de vorm van kransen. Die bestaan uit een grote verscheidenheid van objets trouvés uit de natuur, zoals schelpen.
Sokoot, Mona  -  locatie: 02

Ik schilder stillevens in realistische stijl. Net als de oude meesters bouw ik een schilderij op met meerdere lagen olieverf, waarbij elke laag iets lichter en transparanter is dan de vorige. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid die het werk meer diepte geeft. Ik werk met fijne penseelstreken en houd ervan minutieuze details aan te brengen die je alleen van dichtbij kunt zien.
Somers, Jan  -  locatie: 10

Mooi werk met een abstracte ingeving dat past naast het werk van collega-kunstenaars, maar ook individueel.
Sporck, Léon  -  locatie: 22

Uit rolletjes, stukjes en plakjes klei opgebouwd Rubensachtige vrouwfiguren die een glimlach en zelfs een schaterlach teweeg kunnen brengen.
Spronck-Vermeeren, Els  -  locatie: 12

De bronzen sculpturen komen op een intuïtieve manier tot stand in een stijl van figuratieve en abstracte vormgeving.
Door het werken met natuursteen en keramiek in alle eenvoud krijgen de beelden een krachtige uitstraling.
Steensma, Els  -  locatie: 26

Mijn passie is glas! Ik ben glazenier glas-in-lood en werk ook met de warm glas techniek (fusing). Ik heb van glasbewerken mijn beroep gemaakt. Ik maak eigen werk, werk in opdracht, geef workshops en heb een winkel aan huis. Ik probeer graag nieuwe glastechnieken uit. Als één van de weinigen in Nederland beheers ik metaaloxidatie van glas. Daarnaast maak ik graag objecten met natuurlijke materialen en andere insluitingen (zoals gedroogde planten maar ook metalen). Ik hou van afwisseling!
Thevis, Frans  -  locatie: 01

Begin deze eeuw kreeg ik, na ruim dertig jaar dienstverband, tijd voor nog een andere activiteit en door mijn vrouw werd dat keramiek. Al snel enthousiast geworden bij de regionale keramisten werd de kunstacademie in Maasmechelen (B) bezocht. Na 5 jaar hogere graad en 3 jaar specialisatiegraad werd de opleiding met succes afgerond (2013) en kreeg een van mijn werken de eerste prijs van de vakjury. Tussendoor werden er regelmatig masterclasses en workshops gevolgd bij internationale keramisten. Na de opleiding keramiek volgde nog de opleiding beeldhouwen aan de kunstacademie van Genk (B) voor 5 jaar. De werken worden meestal zonder kleur afgewerkt maar met een monochrome sinterdengobe en vervolgens meerdere keren gebakken. De afwezigheid van kleur geeft de vormen een zekere puurheid en de neutrale engobe geeft de sculpturen een zekere naaktheid. Ook torso's (van verschillende maten) of andere vormen worden ook op deze manier gemaakt. Door deel te nemen aan kunstroutes in de wijde omgeving is mijn werk al heel herkenbaar.
Thissen, Els  -  locatie: 16

Van kinds af aan teken en schilder ik. Rond mijn 30e jaar enkele jaren op de Rietveld Academie geschilderd, daarna zelf verder. Inmiddels schilder ik met name (numerologische) mandala's in groot formaat 66 x 66 cm en 50 x 50 cm. Naast schilderen geef ik trainingen en workshops en heb ik een tijdschrift gemaakt (14 jaar), aan redacties deelgenomen en twee boeken geschreven. De Mandala's schilder ik op een iconenmanier, van donker naar licht. Momenteel vooral geïnspireerd door Arabische motieven.
Toussaint, Riet  -  locatie: 20

In mijn werk gebruik ik diverse keramische technieken die ik vaak met elkaar combineer. Sinds enige tijd ben ik gecharmeerd door Kurinuki. Het is een Japanse techniek van snijden en kerven in een kleimassa waarbij men intuïtief te werk gaat. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het maken van theekommen, dozen, schalen en vazen. Ik houd ervan de zo ontstane objecten te decoreren met Japanse en Chinese glazuren om ze vervolgens te stoken in mijn houtoven.
Veen, Els de  -  locatie: 28

“Wir haben die Kunst, damit wir nicht an der Wahrheit zu grunde gehen”.
Friedrich Nietzsche
Venne, Lieke van der  -  locatie: 30

Weven is mij van kleins af aan bijgebracht door mijn ouders, ik geniet van het magische spel der draden dat uiteindelijk een stof wordt. Met kleuren, soorten natuur garens en patronen kan ik me eindeloos lang amuseren. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij. De macramé techniek heb ik mezelf de afgelopen 2 jaar bijgebracht, waarbij ik het heel leuk vind om te werken met verschillende kleuren en edelstenen.
Voigt, Ineke  -  locatie: 30

Mijn werk laat zich het beste omschrijven als materieschilderijen. Door het gebruik van allerlei, vaak waardeloze, materialen ontstaat er een mooi reliëf. Door de vele lagen, zien de schilderijen er doorleefd uit. Ik werk met acryl op linnen en de warme kleuren zijn favoriet. Door het afwisselen van grote vlakken met kleine accenten, krijgt het werk de balans die het zo mooi maakt.
Wersch, Carla van  -  locatie: 33

Haar werkwijze is “en taille directe”, d.w.z. vanuit de steen de vorm laten ontstaan. Eerst wordt de steen verkend. Wat zegt de steen? Welke massa en vorm zitten erin? Breuklijnen, de mate van verwering en de uitstraling, wijzen haar de weg. Dan begint het hakken. Haar handen worden gestuurd, doen heel intuïtief hun werk. Ideeën vormen zich tijdens het proces van hakken; Haar vormentaal is abstract.
Wetten, Waldie van  -  locatie: 10

Bij het maken van de pulp begint de reis naar een nieuw object, tijdens het kneden mixen en wringen van de papiersnippers ontstaan er ideeën over vormen, kleuren en toepassingen. Al bouwend, plakkend en knedend ontstaan vazen, schalen en wandobjecten. Is de vorm daar dan ga ik los met allerlei soorten papier en afbeeldingen die samen met action painting het object z'n kleur geven. Zie daar.........."een explosie van positieve energie".
Weyers, Joyce  -  locatie: 20

Naast haar passie voor schilderen met, met name olieverf op doek of paneel, heeft Joyce 2 jaar geleden haar tweede passie ontdekt, de wereld van keramiek. Langzaam komen die 2 werelden nu samen, het (be-)schilderen van keramiek. Voor haar gevoel heeft zij hierin nog een lange weg te gaan, maar het is een weg waarin zij én met schilderen én met keramiek, helemaal in het moment kan zijn.
Whitaker, Lyman  -  locatie: 07

De golvende bewegingen van Lyman Whitaker’s Wind Sculptures© zijn boeiend en rustgevend. Lyman's werken reageren op de geringste bries, maar zijn ook ontworpen om zware stormen en stormachtige winden te doorstaan. Solitair of in groepen, groot of klein, dansen de in koper, staal en roestvrij staal handgemaakte sculpturen op het ritme van de natuur en weerspiegelen de vele stemmingen en de geest van de wind. Ze zijn in verschillende maten leverbaar.
Willems-Janssen, Annette  -  locatie: 17

Al sinds mijn vroege jeugd ben ik bezig met tekenen. Tijdschriften Tina en Knippie dienden vaak als voorbeeld waaruit mijn voorkeur voor menselijke figuren al bleek. Vooral mensen met verschillende emoties en bezigheden bevolken mijn schilderijen. Het schilderen van samengestelde beelden leidde tot "storytelling " zoals in het werk dat ik recent maak. Ik schets graag snel op doek en schilder dan nat in nat op een intuïtieve manier met zelf aangepast kleurenpalet.
Wisman, Ben  -  locatie: 08

De vormgeving van de sieraden, de lampen en gebruiksvoorwerpen die ik maak, ontstaan uit de keuze van het materiaal. De beperkingen en de mogelijkheden van het materiaal en de geëigende technieken van bewerken en verwerken zijn bepalend voor de vorm.
Ysermans, Anja  -  locatie: 08

Het werk dat ik laat zien is uitgevoerd in verschillende materialen en technieken. Op deze manier ontstaat mixed media werk in het platte vlak en assemblages als ruimtelijk werk. Het thema dat in veel werken naar voren komt is 'de menselijke gestalte'. Een figuratief element dat ik abstraheer of in een vreemde context plaats.
Kunstroute
Gulpen - Wittem
Terug naar de inhoud