kunstenaars A - D - www.kunstroutegulpenwittem.nl

Gulpen-Wittem
Kunstroute
Ga naar de inhoud

kunstenaars A - D

Aelmans, Mariet  -  locatie: 06

Creativiteit heeft altijd al in mijn bloed gezeten en nadat ik in 2007 het beeldhouwen heb ontdekt heeft het me niet meer losgelaten. Er bevinden zich veel dier- en mensfiguren van serpentijn, speksteen, opaal, graniet, marmer en mergel in mijn assortiment.  Mijn uitgangspunt is altijd de vorm van de steen. Kijkend naar de steen komt het idee voor nieuw beeld vanzelf. Of zoals een Afrikaanse beeldhouwer een stegen mij zei: " Let the stone speak for it self " Ik werk regelmatig alleen, maar het doet me plezier dat ik mijn hobby kan delen met een aantal gelijkgestemden. elke woensdagmiddag komen we bij mij thuis bij elkaar om elk vanuit onze eigen stijl iets te creëren. Behalve dat we van elkaar leren is het ook nog eens heel gezellig.
America, Mia  -  locatie: 35

Op mijn geheel eigen wijze ben ik bezig met klei en keramisch werk. Ik wil reflectie, harmonie en lichte humor uitdrukken. De vrouw staat daarbij vaak centraal en het is een uitdaging bepaalde emoties van haar vast te leggen. Het zijn ‘momentopnames’ van geluk, verwondering of blijheid. Daarbij hoort een titel, die samen met het werk wellicht bij de toeschouwer een herkenning of reactie te weeg brengt.
Barneveld, Anne  -  locatie: 10

Als ik niet schilder word ik onrustig, schilderen is voor mij naar binnen keren, tot rust komen.
Inspiratie voor mijn schilderijen haal ik eigenlijk overal vandaan, zolang ik er maar door geboeid word, het kan laten bezinken en er mijn eigen draai aan kan geven.
Bessems, Ireen  -  locatie: 22

In het werk van Ireen Bessems wordt meestal uitgegaan van een concept. Filosofische ideeën krijgen vorm met een persoonlijke invulling.
Bessems, Marjon  -  locatie: 05

Het werk van Marjon Bessems is divers, maar altijd te herkennen vanwege haar oorspronkelijke eigenzinnige handschrift. Met passie en gedrevenheid creëert zij beelden en schilderijen. Er is altijd sprake van een bepaald soort rusteloosheid of misschien wel onrust. Zij werkt snel en schetsmatig maar met grote trefzekerheid. De thema’s die zij behandelt liggen diep verankerd in haar zelf en geven haar leefwereld een andere dimensie. Het levert een gedrevenheid op die zichtbaar wordt in geabstraheerde beelden.
Beunen en Peels, Petra en Peter  -  locatie: 01

HANDMADE WITH LOVE AND PASSION 30 jaar geleden na ons afstuderen in 1992 aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht als Bachelor in Art and Design zijn wij, Peter Peels en Petra Beunen gestart onder de naam PéPé sieraden. In ons atelier in Veldwezelt ontwerpen we onze eigen collectie sieraden van zilver en goud waarbij eenvoud en tijdloosheid de sleutel vormen. Ook werken we graag met edelstenen en parels. Naast de sieraden maken we ook kunstobjecten waarbij we zilver met arduin combineren.
Bisschoff-van der Heijden, Stan en Marie-José  -  locatie: 03

Twee goudsmeden die al 15 jaar samen hun werkplek delen. Met liefde en passie voor elkaar en het vak, creëren zij ieder op hun eigen manier. Zij maken sieraden met een verhaal, vaak gemaakt van emotioneel beladen sieraden van de klant. Marie-José werkt vanuit haar gevoel, organisch met texturen, steentjes en bolletjes. Stan werkt graag minimalistisch, strak en gestructureerd. Ze zijn een aanvulling op elkaar, waardoor ze de wensen van de klanten goed kunnen invullen.
Bronke, Margreeth  -  locatie: 21

Ruim veertig jaar maakt ik drie dimensionaal werk in keramiek en brons en volgde vele workshops en cursussen, aan de International School for Creative and Artistic Training te Gent. Mijn inspiratie vind ik voornamelijk in de mens en de natuur. De uitdaging ligt in het weergeven van de essentie van het mens zijn: de emotie, de lichaamstaal, het ervarene. Ik probeer het onuitspreekbare in mijn vormentaal weer te geven. Details laat ik vaak weg, zodat ieder zijn fantasie kan laten gaan.
Buitenplaats Kasteel Wijlre  -  locatie: 41
Cilissen, Huub  -  locatie: 08

FLORA, FAUNA, AQUA

aquarel, gouache, tempera, acryl, bister, drukinkt, monoprint, collage, kartondruk
Colen, Anny  -  locatie: 06

Passie kleur en emotie vormen voor mijn werk de belangrijkste inspiratie bronnen, waarbij natuurlijke elementen steeds terug komen. Zowel figuratieve kleurrijke bloemenschilderijen van olieverf, als abstracte werken (acryl) afgeleid uit natuurlijke vormen, zijn mijn veelvuldig terugkerende thema's.
Counet, Karin  -  locatie: 01

Mijn foto’s behoren tot de categorie Creatieve Fotokunst. Soms maak ik abstracte foto’s,
soms bewerk ik mijn figuratieve foto’s door abstracte gedeelten in de nabewerking toe te voegen.
Bovendien experimenteer ik met de ICM (Intentional Camera Movement) techniek en met Multiply Exposure.
Zo creëer ik mijn eigen wereld en breng ik de kijker graag op een dwaalspoor.
De basis van mijn collages zijn monotypes afgedrukt op Japans rijstpapier.
Met behulp van mixed media maak ik abstracte composities.
Cremers, Jos  -  locatie: 17

In het schilderen van kleuren kan ik mijn gevoelens en emoties kwijt. Kleuren maken mij vrolijk, geven sfeer en kunnen me raken. Deels werk ik abstract, deels maakt de vorm het werk figuratiever. Werken op groot formaat geeft me de ruimte die ik zoek. De basis is werken met acryl, deels ondersteund met o.a. zand of papier. Of de kleuren en vormen ook u weten te raken bepaalt iedere bezoeker zelf.
Cremers, Wim  -  locatie: 11

Wim is een schilder die zijn inspiratie vooral uit de natuur haalt. Hij probeert zijn onderwerpen op een realistische wijze vorm te geven, met veel aandacht voor details.
Crombag, Olga  -  locatie: 21

In de vele jaren dat ik van het schilderen heb leren houden, heb ik geleerd goed te kijken. Als je goed kijkt zie je méér. Het is kijken, genieten, ontdekken en emoties. Mijn inspiratie komt uit het dagelijkse leven: de natuur, verweerde materialen en achtergelaten sporen. Als je goed naar mijn schilderijen kijkt, ontdek je méér. Met verf en een verscheidenheid aan materialen, bouw ik een compositie met een mooie gelaagdheid. Dit is vaak een gevecht op het doek. Schilderen is genieten...
Daemen, Georges  -  locatie: 20

Als schilder streef ik naar een verhalend realisme dat droom en werkelijkheid op poëtische wijze evoceert. Ik speel graag met licht en donker en werk bij voorkeur in olieverf én en in transparante lagen. Muziek is mijn grootste inspiratiebron. Bij het schilderen vertrek ik soms van een bepaald muziekstuk en probeer dan de klanken om te zetten in beeld. Vaker echter laat ik mij door muziek in de juiste stemming brengen en doet mijn verbeelding de rest. En als de wereld toch naar binnen sluipt in de keuze van mijn onderwerpen, reflecteer ik schilderend op wat mij wakker houdt.
Dal Bianco, Ricardo  -  locatie: 17

Wij zijn een kunstenaars duo dat al jaren samen glaswerken maken. Van glasramen tot schalen en juwelen.
De la Haye, Loek  -  locatie: 10

Ik ben fotograaf/graficus met een atelier in Heerlen. Ik gebruik mijn grafiek icm met acrylverf.
Afgestudeerd aan de academie voor toegepaste kunsten.
Dedem, Marianne van  en Bij, Lolke van der  -  locatie: 33

Kunstenaarsduo versterkt elkaars disciplines in hun samenwerking. Lolke vervaardigt objecten en panelen van RVS in eigen beheer.
Marianne geeft de objecten nog meer spanning door kleurelementen op het RVS aan te brengen.
RVS objecten en panelen zijn geschikt voor binnen en vooral ook voor buiten.
Deeleman, Marc  -  locatie: 07

Mijn naam is Marc Deeleman (1965), autodidact, opgegroeid in het atelier/gieterij van m’n vader (kunstenaar Frans Deeleman). Op jonge leeftijd al vertrouwd met het ambacht van bronsgieten,  koos ik na de middelbare school  voor werk in de zorg, om na m’n 30e weer terug te keren naar de gieterij. Hier begon ik mijn eigen beelden te gieten, aanvankelijk wandplastieken gegoten in zandmallen. Later ruimtelijk, organisch werk volgens de verloren was methode. Sinds 2011 ben ik geleidelijk overgestapt op (corten)staal als basis voor mijn beelden. Met dit materiaal zoek ik een balans in vlakken, lijnen en structuren. De techniek is anders, het resultaat ook, maar in het proces spelen intuïtie,  spontaniteit en toeval nog steeds een belangrijke rol.  
Delahaye, Hanny  -  locatie: 17

Ik werk al menig jaar als kunstenaar, maak brons al dan niet gecombineerd met glas meestal in groter formaat. Daarnaast schilder ik. Mijn werk is kleurrijk , overwegend abstract. Min. afmeting 100x100cm. Ook maak ik ronde werken. Ik ben bekend met het exposeren en presenteren van mijn werk.
Delnoy-Rodigas, Gerry  -  locatie: 06

Het ontwerpen van een wassen model en het later als een mooi bronzen object te zien is voor mij nog steeds nog heel bijzonder. Ik maak al ruim 23 jaar beelden van mens en dier, vaak met een touche van élégance of humor. Ik werk weliswaar ook met klei en steen, maar brons blijft toch mijn belangrijkste discipline. Ik zou het fijn vinden u eventueel tijdens de kunstroute Gulpen-Wittem te mogen begroeten.
Derks, Thei  -  locatie: 10

Thei Derks is een in Nederland gevestigde kunstenaar wiens schilderijen inmiddels nationaal en internationaal tentoongesteld zijn in Nederland, Duitsland en Italië. Hij beschrijft zijn kunst als organisch abstract. Als kind was hij, zoals vele latere kunstenaars, vaak met potlood en papier in de weer. In zijn beginperiode aan de Academie voor beeldende kunsten leerde hij leerde hij figuratief tekenen en schilderen. Maar nu gefocust op abstractie, is hij een kunstenaar die schilderijen creëert vanuit een intuïtieve benadering. Hij geniet van het vrij vormgeven terwijl hij speelt met kleuren, lijnen en compositie. Zijn kunstwerken zijn intuïtief, dynamisch en klaar voor individuele interpretatie. De kunstenaar hierover: “Tijdens mijn beginperiode merkte ik al gauw dat het zoeken naar abstracte vormen en kleuren mij meer boeiden dan het figuratieve werk. Ik merkte dat er een enorme drijfveer en fantasie nodig was om steeds weer iets nieuws op het doek te krijgen en vond dat dan ook veel uitdagender. Soms is er een vaag idee van de lijnen en kleuren als ik begin aan een werk, maar vaak is het resultaat heel anders. Enige tijd geleden besloot ik de overstap te maken naar de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten te Maasmechelen. Het creëren van iets dat van binnen komt, iets dat van jezelf is, iets dat niet bestaat in welke reële vorm dan ook, is een groot avontuur en geeft mij een uitermate bevredigend gevoel”.
Dien, Tineke van  -  locatie: 39

Bestaande materialen worden vanuit hun oorspronkelijke doel op een totaal andere manier verwerkt in kunstobjecten en draagbare mode. Ze krijgen daardoor vaak een mooiere nieuwe betekenis. De mode opleiding als basis kennis valt hier goed samen met veel fantasie wordt zo alles verheven tot kunst.
Dijck-Heitzer, Marcelle van  -  lokatie: 07

In haar ruime en lichte atelier in Gulpen schildert en schrijft Marcelle, terwijl het fotograferen voornamelijk gebeurt tijdens tochten die ze samen met haar man maakt in de ruige wildernissen en desolate woestijnen in het zuidwesten van de USA. Deze reizen zorgen voor inspiratie en vormen de connectie tussen haar foto’s, schilderijen, dromen en aan papier toevertrouwde gedachten waarmee ze haar liefde voor de ‘leegte’ van deze extreme plekken vertolkt. Laat je verrassen door haar werken.
Dols, Anja  -  locatie: 20

Anja werkt met porselein met stukjes breiwerk die wegbranden in de oven .
Driessen, Tiny  -  locatie: 33

Vijf jaar geleden betoverd geraakt door het werken met klei na het volgen van een workshop. Daarna zelf aan de slag gegaan en geef inmiddels al enkele jaren zelf workshops. Ik maak met de hand hol opgebouwde keramiekbeelden, met name sculpturen. Gezichten met een uitstraling fascineren me. De ene keer wordt het beeld geglazuurd, de andere keer alleen maar met engobes bewerkt.
Kunstroute
Gulpen - Wittem
Terug naar de inhoud