kunstenaars L - R - www.kunstroutegulpenwittem.nl

Gulpen-Wittem
Kunstroute
Ga naar de inhoud

kunstenaars L - R

Lempers, Jos  -  locatie: 17

Jos is restaurateur van schilderijen. Na restauratie van enkele abstracte werken heeft hem dit aangezet om zelf te gaan schilderen, eerst figuratief maar daarna uitsluitend abstract. Hij werkt meestal pasteus en kleurrijk, met uitgesproken felle en warme kleuren. Hij geniet van de vrijheid die de abstractie hem biedt ten opzichte van het fijne restauratiewerk. Zijn doeken zijn gewaagd en expressief, maar altijd harmonieus en in balans.
Luijn, Michiel van  -  locatie: 34
Door natuurlijke materialen, als zwerfkeien en natuursteen, te combineren met duurzame materialen, zoals fragiele RVS-buizen, ontstaat er (zit-)design met een unieke uitstraling. Klassieke vormen, stilistisch en organisch, om naar te kijken en om op te zitten.
Inspirerende blikvangers. Toegepaste kunst voor in huis, op het terras of in de tuin.
Door het gebruik van zwerfkeien, platen natuursteen en andere duurzame materialen ontstaan meubels met een unieke uitstraling.
Meer, Marie-José van der  -  locatie: 32

Bronzen beelden vrouwelijk, in beweging. Keramische objecten.
Meijer Neven, Gerda  -  locatie: 06

Schilderen is mijn passie. Mijn werken zijn in acrylverf en vaak bewerkt met diverse materialen.
De thema's variëren van abstract tot figuratief et mijn eigen interpretatie.
Meijs, Astrid van der  -  locatie: 21

Mijn werk beslaat diverse disciplines. Ik lijk daar elke keer weer iets aan toe te voegen. Allereerst ben ik goudsmid. Glas heeft me ook altijd al geïnspireerd en op dit moment ben ik me aan het bekwamen in het maken van glas-in-loodwerk. Van glas heb ik op verschillende manieren werkstukken vervaardigd: van klein (sieraden) tot groot (glas in lood raam). Naar Gulpen- Wittem kom ik vooral met sieraden, aangevuld met wat glaskunst.
Mennens-Kremer, Resie  -  locatie: 20

Resie vindt in keramiek de mogelijkheid om haar gevoelens tastbaar te maken. Tijdens een moeilijke periode in haar leven ontdekte ze dat ritssluitingen voor haar een diepere betekenis hebben. Ze verwerkt deze daarom op verschillende manieren in haar keramiek. Na veel experimenteren realiseerde ze een grote ritssluiting uit keramiek en metaal, die ze zowel binnen alsook buiten exposeert. Ze werkt o.a. met chamotteklei, papierklei en porceleinklei en zoekt daarbij steeds naar nieuwe mogelijkheden.
Meuleners, Anny  -  locatie: 30

Ik ben afgestudeerd aan de kunstacademie te Merksem. Ik volg nog een tweede kunstacademie in Berchem. Daar ben ik nu in het vierde jaar. Ik werk met glas, en dat die ik al 31 jaar. Wat begon als hobby, is nu mijn passie. Ik sta met mijn glaswerken bij hof van Herstal en in galerie luna-art in Venlo.
Meurs, Miranda  -  locatie: 17

De wereld om mij heen, één grote inspiratiebron. Onderwerpen uit het dagelijks leven, beelden & woorden die mij raken, verwonderen en doen bewonderen, zijn de basis voor mijn werken.  Details, worden neergezet in geometrische vormen en opvallende kleurencombinaties. Mijn werk is Kleurrijk & Strak, herkenbaar, vrolijk en verrassend. Naast mijn kleurrijke acryl schilderijen, worden van enkele werken Giclee's aangeboden. Tevens zijn mooie kunstkaarten van mijn werken te koop.
Moelee, Babke  -  locatie: 35

Babke’s bronzen beelden zijn figuratief, lief, luchtig en speels. Maar ontwapenend is waarschijnlijk de leukste omschrijving van haar werk.
Zij legt de nadruk op de houding en het gevoel dat een beeldje uitstraalt, dit moet kloppen en de toeschouwer raken.
Muijrers-Noppeneij, Carla  -  locatie: 24

Ik maak klassiek realistische stillevens en portretten van mens en dier in olieverf op doek of paneel. Hiervoor maak ik gebruik van een arbeidsintensieve 17e eeuwse schildertechniek. Deze techniek, gebruikt door Oude Meesters, bestaat uit een nauwkeurige tekening gevolgd door een monochrome onderschildering waarna de kleur in meerdere schilder- en glacislagen wordt aangebracht. Hierdoor ontstaat een prachtig warm en zeer realistisch schilderij met eeuwigheidswaarde waar nog vele generaties van kunnen genieten.
Muys, Jacob  -  locatie: 01

Jacob Muys heeft zich gespecialiseerd in schilderen en grafische kunst. Zijn werk bestaat veelal uit geometrische en lyrische abstracties, met toevoeging van figuratieve elementen. De directe omgeving en de natuur zijn de bronnen waaruit hij zijn beelden put. Het landschap blijft vaak onderwerp van zijn beeldende kunst. Daarnaast werkt hij, met name de laatste periode, binnen het grafisch werk op een designachtige manier. Kenmerkend daarbij is zijn expressief kleurgebruik.
Naebers, Armand  -  locatie: 33

Bronzen beelden, gemaakt door Armand Naebers, beeldend kunstenaar. Hij past in zijn beeldhouwproces de Cire Perdue (verloren was) methode toe. Een bijzondere techniek, waarbij vormen door hem in brons worden gegoten. Vervolgens worden de bronzen beelden tot in detail geslepen, bewerkt en gepatineerd totdat het eindresultaat perfect is.
Oostelbos, Brigitte  -  locatie: 10

Schilderen is voor mij een manier om mijn gevoelens over te brengen aan andere. Portretten schilderen is een van mijn specialiteit, maar ik sta open voor andere disciplines, zoals moderne landschapen of composities of abstract.
Optendrees, Liesbet  -  locatie: 35
Wijze van werken: De structuur moet kloppen met het gevoel wat het moet oproepen. De structuur van een schilderij is altijd functioneel en nooit op willekeurige wijze tot stand gekomen. De materialen papier, as soorten, zand, roestpoeders, natuurlijke pigmenten e.d. worden vaak door mijzelf gemaakt, verzameld of meegenomen van reizen. Ook wordt gebruik gemaakt van restmateriaal, zoals oud ijzer, zaagsel, houtsnippers, katoen Het meeste werk wordt vervaardigd op 3D-doeken. De pigmenten en/of acrylverf worden in vele (dunne) lagen opgebracht, er wordt geveegd, gekrast, gepoetst, gekerfd. Er wordt gebruik gemaakt van abstracte symbolische vormen.
Otter, Michèle  -  locatie: 35

Al van kinds af aan is het mijn passie om te creëren, het zit in mijn DNA. Mensen laten voelen door iets van jezelf te geven. Atelier PUUR Michèle in Heerlen is de plek waar ik dagelijks met veel enthousiasme werk aan het ontwerpen, samenstellen en smeden van unieke stijlvolle sieraden. Ik werk uitsluitend met natuurlijke materialen, echter parels zijn mijn specialiteit. Parels symboliseren mijn persoonlijke voorkeur voor eenvoud en pure, natuurlijke schoonheid!
Peters, Babette  -  locatie: 35

Babette Peters, ambachtelijk textielkunstenares maak met liefdevolle aandacht unieke draagbare kunst van gebruikte of betekenisvolle materialen die een tweede leven verdienen.
Pisters, Jes  -  locatie: 35

Ik maak voornamelijk organische beelden. Mijn inspiratiebron is de natuur in al haar facetten. Het materiaal dat ik gebruik bestaat uit grove chamotte klei voor grotere werken en voor kleinere beelden gebruik ik papierklei. Om mijn werk kleur te geven gebruik ik oxides. Zie mijn website www.jespisters.nl  
Ploumen-Dohr, Uschi  -  locatie: 36

Sinds 2012 heb ik met veel plezier het schilderen weer opgepakt. De sfeer in mijn werken varieert van verstild in aardetinten tot uitbundig en kleurrijk afhankelijk van de emotie van het gevangen moment. De schilderijen zijn altijd geïnspireerd door de natuur en mensen om ons heen. Daarnaast vind ik in mixed media een verrassende afwisseling met het verwerken van verschillend materiaal zoals stof, papier en zand.
Poel, Helga van der  -  locatie: 35

Plezier en voldoening beleven aan creatief bezig zijn is de jus in mijn leven. Voor de inspiratie van mijn schilderijen hoef ik niet ver te zoeken. Het is het landschap en de natuur van het Heuvelland die mij boeien. Naast het schilderen en tekenen heb ik ook een opleiding gedaan in beeldhouwen aan de stadsacademie in Genk. Ik organiseer exposities zo als Kunstweekend Cartils, maak deel uit van het team Kunstroute Gulpen-Wittem en ben bestuurslid van de Limburgse Kunstkring.
Popovics, Julia  -  locatie: 20

Mijn werken bestaan uit keramiek kleurrijke beelden , met of zonder statief. Afgestudeerd : Academie voor plastische kunsten . Kwalificatiegetuigschrift van de specialisatiegraad .
Prevoo, Hanny en Marleen  -  locatie: 25

De afgelopen 10 jaar maken wij sieraden van zilver en halfedelstenen en verschillende andere materialen (stof, keramiek, glas, etc.). Het zijn uitsluitend handgemaakte individuele producten die ook naar wensen van de klant in overleg kunnen worden samengesteld. Passie voor de natuurlijke schoonheid van halfedelstenen ontstonden in de jeugdjaren die wij in Zuid Afrika hebben doorgebracht.
Ree, Cor de  -  locatie: 30

Mijn wereld bestaat uit het ontwerpen van kunstobjecten en kunst tuinen. De met de hand getekende ontwerpen werk ik tot in de kleinste details uit, deze bouwtekeningen zijn voor mij heel belangrijk. Na het ontwerpen ga ik bouwen met koperen buizen. Zo ontstaan frames van ronen, banken, luchters, torens ez. Deze “kapstokken” bekleed ik met koper, zink, messing en glas in lood; hier en daar een leuk ornament. De tronen, banken enz zijn kunstwerken met een gebruiksfunctie, ze ademen de sfeer van vervlogen tijden. Een vleug van art nouveau, neo gotiek en een tikje moors. In mijn tuinen gebruik ik ook dezelfde vormentaal met als materiaal planten, bestrating en op maat gemaakte bouwwerken (gerecycled hout, glas in lood).
Reitz, Ria  -  locatie: 19

Mijn keramische werk houdt het midden tussen een figuratieve en een abstracte benadering. De keramische objecten zijn tot 40 cm hoog. Ook de sieraden zijn unica en heel divers, van heel kleine hangers, ringen en oorbellen tot korte of lange colliers, waarin mijn zelf gemaakte holle keramische kralen zijn verwerkt. Deelname aan verschillende exposities. Invloeden: reizen over de hele wereld, filosofie en natuur. Opleiding door binnen- en buitenlandse kunstenaars.
Kunstroute
Gulpen - Wittem
Terug naar de inhoud